Supa de varza cu carnat afumat

Supa de varza cu carnat afumat - Se indeparteaza primele foi de varza.Varza se taie fideluta. Prazul se curata si se taie marunt.Carnatul se taie bucati si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit .

Supa de varza cu carnat afumat
Supa de varza cu carnat afumat

Supa de varza cu carnat afumat

INGREDIENTE

  1.     400 g de carnat afumat
  2.     1 /2 varza alba
  3.     2/3 morcovi
  4.     2 cartofi mari
  5.     1 praz (partea alba)
  6.     sare, piper
  7.     cimbru, dafin
  8.     boia de ardei
  9.     50 g de concentrat de rosii
  10.     2 linguri ulei
  11.     1 Kube de legume
  12.     1lingura rasa de smantana/portie

Mod de preparare: Supa de varza cu carnat afumat

Se indeparteaza primele foi de varza.
Varza se taie fideluta. Prazul se curata si se taie marunt.
Carnatul se taie bucati si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit .
Adaugati prazul si morcovii curatati si taiati rondele.
Reveniti impreuna, puneti varza, boia de ardei, 1 foaie de dafin, sare, piper si cimbru uscat.
Sotati impreuna 5 minute.
Puneti cartofii curatati si taiati in 4 sau 6.
Se acopera varza cu apa clocotita , se pune concentratul de rosii si Kube-ul de legume. Amestecati.
Gatiti 30 de minute la oala sub presiune (20-30 de minute in plus la o oala normala).
Verificati de sare si piper si daca varza este gatita.
Serviti fierbinte cu 1 lingura de smantana si mamaliga.

Pofta buna!