Tarta cu cartofi
Reteta de tarta cu cartofi Prajeste bacon-ul intr-o tigaie, adauga ceapa si caleste-o 5 minute.

Tarta cu cartofi
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi cu textura ferma
- 1 ou
- 1 lingurita de sos Worcester
- 1 legatura de marar tocat
- 1 legatura de chives tocat
- 120 g de smantana grasa
- 1 pachet de aluat foietaj
- 2 cepe tocate
- 200 g de bacon afumat
- sare si piper
Mod de preparare
Prajeste bacon-ul intr-o tigaie, adauga ceapa si caleste-o 5 minute. Adauga si cartofii taiati felii subtiri, acopera si lasa sa se inabuse 10 minute, la foc mic. Pune sare, piper, smantana, sosul Worcester si jumatate din ierburi, amesteca si ia de pe foc.
Intinde aluatul foietaj intr-o tava unsa cu unt, toarna amestecul de cartofi si acopera cu aluatul ramas pe margini. Unge cu ou batut si coace in cuptor, 50 de minute, la 160°C. Inainte de servire, presara ierburile ramase.