Rețetă de tarta cu portocale si ciocolata

Rețetă de tarta cu portocale si ciocolata. Într-o tavă de tartă se aşează aluatul de foietaj şi ce trece peste margini se decupează. Se înţeapă fundul tartei cu furculiţa.

Rețetă de tarta cu portocale si ciocolata
Rețetă de tarta cu portocale si ciocolata

Rețetă de tarta cu portocale si ciocolata

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foietaj
  •  3 linguri cremă de ciocolată
  •  1 pahar mare smântână
  •  3 gălbenuşuri
  •  2 portocale
  •  50 g ciocolată rasă sau 2 linguri fulgi de ciocolată

Mod de preparare: Rețetă de tarta cu portocale si ciocolata

  •    Într-o tavă de tartă se aşează aluatul de foietaj şi ce trece peste margini se decupează. Se înţeapă fundul tartei cu furculiţa.
  •    Se unge fundul tartei cu crema de ciocolată moale ca să poată fi întinsă cu ajutorul unui cuţit cu lamă lată trecut prin apă rece.
  •    Smântâna se amestecă cu gălbenuşurile şi se toarnă peste crema de ciocolată, scuturând uşor tava pentru a se aşeza.
  •    Se pun deasupra felii de portocale foarte bine curăţate şi se presară cu ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată.
  •    Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

Pofta buna!