Tarta de branza dulce cu fructe de padure

Reteta de tarta de branza dulce cu fructe de padure Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si pregateste pandispanul.

Tarta de branza dulce cu fructe de padure
Tarta de branza dulce cu fructe de padure

Tarta de branza dulce cu fructe de padure

Ingrediente:

  •     75 ml ulei de floarea soarelui
  •     coaja de lamaie
  •     1 lingurita de zahar pudra
  •     1 pastaie de vanilie
  •     300 g branza proaspata de vaci
  •     150 g faina
  •     3 oua
  •     1 plic de praf de copt
  •     250 g zahar tos
  •     1 portocala medie
  •     fructe de padure

Mod de preprare

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si pregateste pandispanul.
 Intr-un blender, pune 75 ml de ulei de floarea soarelui impreuna cu o portocala medie, spalata, uscata si taiata in cuburi, cu 250 grame de zahar tos si trei oua. Se amesteca foarte bine.
 Separat, amesteca un plic cu praf de copt cu 150 grame de faina, pe care le incorporezi bine, fara cocoloase, peste aluatul facut anterior in blender.
 Unge o tava rotunda cu putin unt, presara un praf de faina si scutura tava sa se acopere bine.
 Toarna aluatul si coace 40-45 minute in cuptorul incins sau pana trece testul scobitorii.
 Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca in forma. Taie aluatul in doua felii, pe jumatate.
 Separat, facem asa: 300 grame de branza proaspata de vaci, bine scursa de zer, amestecata cu semintele dintr-o pastaie de vanilie, cu o lingurita de zahar pudra si cu putina coaja de lime.
 Adauga fructe de padure proaspete (afine, capsuni, mure si zmeura taiate egal) si umple cele doua blaturi.
 Deasupra orneaza cu fructe de padure dupa cum te indeamna imaginatia, pudreaza cu zahar farin si lasa totul la frigider o ora.