Tarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel

Intinde aluatul intr-o tava si coace-l singur, in cuptorul preincalzit la 160°C, conform instructiunilor de pe pachet, apoi lasa-l sa se raceasca.

Tarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel
Tarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel

 Tarta de ciocolata cu ganache sarat, invelita in caramel

Ingrediente

  •     1 pachet de aluat pentru tarta
  •     300 Pentru ganache: g de ciocolata neagra
  •     80 g de alune
  •     75 g de unt sarat
  •     100 g de zahar
  •     200 ml de smantana
  •     80 g de unt sarat
  •     50 Pentru caramel: ml de smantana
  •     1 varf de cutit de sare de mare grunjoasa

Mod de preparare

Intinde aluatul intr-o tava si coace-l singur, in cuptorul preincalzit la 160°C, conform instructiunilor de pe pachet, apoi lasa-l sa se raceasca.
 Pentru ganache, marunteste ciocolata si incalzeste smantana intr-o cratita. Ia cratita de pe foc, pune in ea bucatile de ciocolata si amesteca pana se topeste. Apoi adauga untul sarat si omogenizeaza.
 Intinde ganache-ul peste aluatul de tarta. Presara deasupra alunele coapte in prealabil cu sare. Da la rece aproximativ 30 de minute.
 Pentru caramel, topeste zaharul intr-o craticioara la foc mic. Atentie! Nu amesteca si lasa zaharul sa se caramelizeze usor. Ia de pe foc cand zaharul este caramelizat, adauga untul sarat si sarea. Amesteca usor. Adauga smantana, pune cratita pe foc si adu la punctul de fierbere amestecand continuu. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca complet.
 Intinde crema de caramel peste tarta, apoi las-o se raceasca si sa se intareasca inca cel putin 30 de minute in frigider. Un adevarat festin!