Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Rețeta de Tentacule de caracatita cu piure de cartofi - Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita).

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi
Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Ingrediente:

  • tentacule de caracatita (prefierte)
  • ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 cartofi
  • 50-70 gr unt
  • 2-3 linguri smantana
  • putin lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare: Tentacule de caracatita cu piure de cartofi

Tentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita).
Se scot apoi si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie, punem ulei de masline si usturoiul pisat, punem tigaia la incins si punem si tentaculele de caracatita la prajt.
Intre timp, se prepara piureul de cartofi . Cartofii fierti bine se pun intr-un castron inalt, se adauga untul, smantana, sare si piper si se freaca bine cu un tel, se subtiaza treptat cu lapte.
Intr-o farfurie adanca, se pune piure de cartofi, iar desupra se pun tentaculele taiate cuburi si putin ulei in care s-au prajit.
Pofta buna!