Tocana cu carnat, ciuperci si lapte

Tocana cu carnat, ciuperci si lapte - Ceapa se curata si se toaca marunt.Carnatul afumat se taie felii subtiri.Carnatul proaspat l-am oparit cu apa fierbinte si l-am lasat sa dea un clocot.

Tocana cu carnat, ciuperci si lapte
Tocana cu carnat, ciuperci si lapte

Tocana cu carnat, ciuperci si lapte

INGREDIENTE

  1.     1 buc. carnat proaspat de porc [ congelat ]
  2.     1 buc. carnat afumat picant cu boia
  3.     1 ceapa mare
  4.     100 ml ulei
  5.     500 gr ciuperci de padure [ congelate]
  6.     500 ml lapte
  7.     1 lingura cu varf cu faina alba
  8.     patrunjel verde
  9.     sare
  10.     smantana

Mod de preparare: Tocana cu carnat, ciuperci si lapte

  •     Ceapa se curata si se toaca marunt.
  •     Carnatul afumat se taie felii subtiri
  •     Carnatul proaspat l-am oparit cu apa fierbinte si l-am lasat sa dea un clocot.
  •     Se soteaza ceapa in ulei fierbinte impreuna cu feliile de carnat.
  •     Carnatul afumat cu boia iute a dat un gust deosebit tocanei. Nu mai este nevoie de nici un condiment.
  •     Se pune la prajit si bucata de carnat proaspat.
  •     Intepati cu furculita carnatul proaspat sa elibereze si acesta aromele si gustul usor de usturoi.
  •     Se trag carnatii intr-o parte si se pune o lingura cu varf de faina alba. Amestecati si apoi turnati laptele. Sarati.
  •     Se pun ciupercile in cratita cu restul ingredientelor si se fierbe la foc mic 15 minute.
  •     Nu este nevoie de mai mult timp. Ciupercile au fost fierte si taiate cuburi inainte de congelare.
  •     Daca mai este nevoie adugati putin lapte.
  •     Intre timp preparati mamaliguta.
  •     La sfarsit gustati tocana si sarati daca este necesar.
  •     Se distribuie in fiecare farfurie carnatul in mod egal.
  •     La servire presarati patrunjel verde deasupra.


Pofta buna!