Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata

Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata - Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita.Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele.

Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata
Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata

Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata

INGREDIENTE

  1. 1 kg cartofi
  2. 500 gr scarita afumata
  3. 2 cepe
  4. 3 catei de usturoi
  5. 1 morcov
  6. 1 ardei rosu
  7. 200 gr pasta de rosii
  8. sare
  9. piper
  10. cimbru
  11. boia de ardei
  12. patrunjel verde

Mod de preparare: Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata

Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita.
Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele.
Se adaugă morcovul si ardeiul tocate marunt, iar cand toate sunt patrunse, se adauga pasta de rosii.
Se lasa sosul sa fiarba cateva minute, apoi se adauga cartofii curatati si tocati cuburi si se completeaza cu supa de la scarita afumata, cat sa fie cartofii acoperiti.
Se asezoneaza pe parcurs cu sare si condimente, se lasa sa se patrunda bine cartofii si se adauga scarita fiarta pana aproape se desface de pe oase. 
Se mai completeaza cu supa de la scarita, daca tocana este prea consistenta. Spre final de fierbere, se mai adauga un catel de usturoi razuit, iar dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul verde, tocat.

Pofta buna!