Tocana de opintici

Tocana de opintici - Se curata buretii, se clatesc si se fierb foarte bine, apoi se clatesc in multe ape; se pot pune intr-o strecuratoare pentru a nu se pierde prin chiuveta, se toaca marunt si asteapata sa fie adaugati in tocana la vremea potrivita.

Tocana de opintici
Tocana de opintici

Tocana de opintici

INGREDIENTE

  1.     1 kg opintici gata fierti (bureti)
  2.     4 cepe mari
  3.     2 ardei
  4.     5 rosii potrivite
  5.     4 gogonele (rosii, verzi)
  6.     ierburi aromate (rozmarin, oregano, maghiran)
  7.     1 lingura sare
  8.     50 ml.ulei
  9.     4 catei de usturoi

Mod de preparare: Tocana de opintici

Se curata buretii, se clatesc si se fierb foarte bine, apoi se clatesc in multe ape; se pot pune intr-o strecuratoare pentru a nu se pierde prin chiuveta, se toaca marunt si asteapata sa fie adaugati in tocana la vremea potrivita.
Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la prajit cu putin ulei, se adauga ardeii fideluta, gogonelele si rosiile felii, sare, ierburi aromate, se pune capac sa fiarba incet. Cand sunt fierte, se adauga opinticii tocati, sare daca mai trebuie si se mai fierb pret de circa 10 minute, dupa care se opreste focul si se adauga usturoiul tocat, se amesteca, se pune capac si se lasa cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.
Se serveste cu mamaliguta si pentru doritori si smantana.

Pofta buna!