Reteta de tocana de peste

Reteta de tocana de peste - este o tocana de peste traditionala din Istria si Dalmatia. In mod traditional tocana se serveste cu mamaliga. Este o reteta rapida si foarte gustoasa.

Reteta de tocana de peste
Reteta de tocana de peste

Reteta de tocana de peste

Ingrediente:

  1.     1 kg peste (macrou)
  2.     3 linguri faina
  3.     100 ml ulei de masline
  4.     2 cepe
  5.     5 catei de usturoi
  6.     800 gr rosii sau 3 linguri concentrat de tomate
  7.     2 linguri de otet
  8.     1 lingura Vegeta
  9.     1/2 cana cu apa sau vin alb
  10.     sare si piper dupa gust

Mod de preparare: Reteta de tocana de peste

  • Curatati,spalati si lasati pestele la scurs.Taiati pestele bucati potrivite si sarati-l dupa gust.Treceti bucatile de peste prin faina.
  • Prajiti pestele in ulei incins la foc mare timp de 2 minute, pe fiecare parte.Scoateti pestele pe o farfurie pe care ati pus servete de hartie, pentru a absoarbe exceul de grasime.
  • In uleiul ramas caliti ceapa si usturoiul timp de 1 minut,apoi adaugati rosiile curatate de pielita si taiate cubulete.Puneti capacul si lasati la foc potrivit timp de 30 de minute.
  • Adaugati pestele,otetul, apa/vinul, Vegeta si piperul.Mai lasati sa fiarba la foc mic, timp de 20 de minute.Nu amestecati in tigaie,doar o agitati din cand in cand.
  • La final presarati patrunjel tocat.

Pofta buna!