Tocanita de cartofi de post

Tocanita de cartofi de post - Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o cratiță. Curățăm și spălăm bine ceapa, o tăiem mărunt și o punem la prăjit, în uleiul bine încins, până ce se înmoaie.

Tocanita de cartofi de post
Tocanita de cartofi de post

Tocanita de cartofi de post

INGREDIENTE

  1. 6 cartofi mari (cca 1 kg)
  2. 1 ceapă mare
  3. 1 ardei gras sau capia (am folosit ardei conservați în toamnă)
  4. 2-3 roșii (am folosit pulpă de roșie, conservată în toamnă)
  5. 3-4 linguri de ulei
  6. 1 lingură suc de roșii (sau bulion îndoit cu apă)
  7. 1 legătură mărar proaspăt
  8. sare
  9. piper măcinat
  10. boia de ardei dulce
  11. mixt de condimente Hot&Spicy
  12. mixt de ierburi aromate (din producție proprie)

Mod de preparare: Tocanita de cartofi de post

Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o cratiță. 
Curățăm și spălăm bine ceapa, o tăiem mărunt și o punem la prăjit, în uleiul bine încins, până ce se înmoaie. 
Curățăm și spălam ardeiul, îl tăiem mărunt și-l punem peste ceapă. Călim cca 3 minute. 
Se adaugă cartofii, curățați de coajă, spălați și tăiați cubulețe mai mari. 
Se lasă la călit cca 3 minute după care se toarnă apă, cât să-i acopere și se fierb 20 minute. Apoi adăugăm roșiile și condimentăm, după gust. 
Lăsăm la fiert, încă 10 minute după care oprim focul. Deasupra presărăm mărar proaspăt, tocat mărunt.

Se servește caldă și cu murături. Poftă bună!