Tocăniță de varză cu cartofi

Rețeta de Tocăniță de varză cu cartofi Rapidă, ușoară, sănătoasă, sățioasă și super gustoasă. O mâncărică perfectă pentru zilele de post sau pentru cele în care nu vrei să gătești cu carne.

Tocăniță de varză cu cartofi
Tocăniță de varză cu cartofi

Tocăniță de varză cu cartofi

Ingrediente:

  •  1 varză medie
  •  500 g cartofi
  •  2 cepe medii
  •  1 morcov
  •  5 căței de usturoi
  •  150-200 ml sos de roșii
  •  2 frunze de dafin
  •  sare, boia, cimbru, rozmarin și piper după gust

Mod de preparare

Curăță cartofii, taie-i și pune-i 5-10 minute la fiert.

Taie ceapa julien și pune-o la călit, cu puțină sare. Toacă varza (tot julien) și adaugă-o peste ceapă. Amestecă, pune capacul și lasă la făcut. Taie morcovul (în fâșii lungi, subțiri, cu ajutorul curățătorului de cartofi) și pune-i și pe ei la călit.

Adaugă cartofii peste varză, condimentează, amestecă ușor, pune capacul și lasă la făcut până când se pătrund cartofii.

Spre final, adaugă și sosul de roșii, frunzele de dafin și usturoiul (întreg, feliat sau pisat – după cum dorești). Mai lasă 5 minute, acoperit, apoi servește.