Tort de mere coapte cu nuci si seminte

Amesteca bine ouale cu scortisoara, migdalele macinate, zaharul si untul.

Tort de mere coapte cu nuci si seminte
Tort de mere coapte cu nuci si seminte

Tort de mere coapte cu nuci si seminte

INGREDIENTE

  1.  8 mere cu textura ferma
  2.     200 g de amestec de nuci si seminte: fistic, migdale, alune,seminte de susan, caju
  3.     4 oua
  4.     100 g de unt sarat
  5.     100 g de zahar brun
  6.     200 g de migdale macinate
  7.     2 linguri de miere lichida
  8.     1 varf de cutit de scortisoara pudra

Mod de preparare: Tort de mere coapte cu nuci si seminte

 Amesteca bine ouale cu scortisoara, migdalele macinate, zaharul si untul.
 Intinde crema pe fundul unui vas mare de copt.
 Curata merele de cotorul din mijloc, dar nu si de coaja. Asaza-le in tava, apasandu-le in crema de migdale.
 Marunteste mixul de nuci si amesteca-l cu miere. Umple golul din interiorul merelor si pune din plin si deasupra lor.
 Coace tortul timp de 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C, pana cand merele se inmoaie si crema de migdale prinde o crusta aramie.
Serveste tortul cald, cu crema de branza vanilata sau inghetata de vanilie.