Tortellini cu carne si legume

Se spala dovlecelul si se taie cubulete, apoi se lasa 10 minute cu sare sa se inmoaie.

Tortellini cu carne si legume
Tortellini cu carne si legume

Tortellini cu carne si legume

Ingrediente:

  • 1 pachet de paste tortellini umplute cu carne
  • 1 buc ardei rosu
  • 2 buc ardei verde
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 buc ceapa rosie sau alba
  • 1 buc dovlecel
  • 2 buc de rosii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • parmezan razuit pentru servire

Mod de preparare

Se spala dovlecelul si se taie cubulete, apoi se lasa 10 minute cu sare sa se inmoaie.

Se pune apa la fiert, apoi se opareste dovlecelul taiat cubulete.

In alta oala se pune apa cu sare la fiert pentru paste.

Intre timp se taie ceapa si se pune la calit in putin ulei, peste ceapa calita se adauga ardeiul taiat, apoi dovlecelul oparit care se calesc impreuna 15 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si oregano, apoi se decojesc rosiile, se taie cubulete si se pun peste legume.

Pastele fierte ( 8 minute conform instructiunilor de pe ambalaj) se strecoara si se adauga peste legumele calite in prealabil. Se servesc asa calde, cu parmezan razuit peste, daca se doreste.

Pofta buna!