Tortilla cu ardei verde

Taie cartofii sub forma de bastonase si pune-i in uleiul incalzit (aproape tot, mai putin cateva linguri pastrate pentrucopt tortilla). Lasa-i sa fiarba 10-12 minute la foc mic sau pana cand devin moi si aproape gatiti, fara insa sa capete aspectul de cartof prajit. Spre final, pentru ultimele 3-4 minute adauga si ardeii grasi si ceapa taiate in cubulete,sa se gateasca si ei. Scurge bine cartofii, ceapa si ardeii de ulei si pastreaza-i la cald. Pastreaza uleiul, il poti folosi si la alte preparate, fiind foarte aromat.

Tortilla cu ardei verde
Tortilla cu ardei verde

Tortilla cu ardei verde

INGREDIENTE

  1. 2 cartof alb
  2.     2 ardei gras verde
  3.     6 ou
  4.     1 salota mare (sau trei mici)
  5.     sare,
  6.     750 ml ulei de masline
  7.     piper

Mod de preparare: Tortilla cu ardei verde

Taie cartofii sub forma de bastonase si pune-i in uleiul incalzit (aproape tot, mai putin cateva linguri pastrate pentrucopt tortilla). Lasa-i sa fiarba 10-12 minute la foc mic sau pana cand devin moi si aproape gatiti, fara insa sa capete aspectul de cartof prajit. Spre final, pentru ultimele 3-4 minute adauga si ardeii grasi si ceapa taiate in cubulete,sa se gateasca si ei. Scurge bine cartofii, ceapa si ardeii de ulei si pastreaza-i la cald. Pastreaza uleiul, il poti folosi si la alte preparate, fiind foarte aromat.
 Sparge ouale intr-un castron, presara sare si piper proaspat macinat si batele cu furculita. Adauga legumele si amesteca. Pune intr-o tigaie o lingura din uleiul pastrat si toarna compozitia de mai sus. Lasa cateva minute pe foc mic, cat se incheaga, sub un capac.
Tot cu ajutorul capacului intoarce tortilla: rastorni totul pe capac (atentie, trebuie sa fie bine inchegata) si lasa sa alunece din nou in tigaie. Cand e gata, rastoarn-o pe o farfurie, presara piper zdrobit si tai-o felii.
 Serveste-o alaturi de rosii proaspete si verdeata sau orice alta salata de sezon.