Trifle cu capsune

Reteta de trifle cu capsune Spalam capsunile, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii.

Trifle cu capsune
Trifle cu capsune

Trifle cu capsune

Ingrediente:

  • 400 gr capsune proaspete
  • Cateva frunze de lamaita
  • 1 lingurita zahar brut
  • Fursecuri sau piscoturi 

Pentru blat:

  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar brut
  • 3 linguri migdale macinate fin sau faina de migdale
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 ml zeama de portocala sau lamaie
  • 2 linguri ulei

Pentru crema:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 400 gr iaurt gras grecesc(sau 200 gr mascarpone sau branza de vaci)
  • 2-3 linguri miere cu aroma de cuisoare (un produs homemade de la Laura)
  • 2 linguri zahar brut(optional
  • daca doriti mai dulce desertul)
  • In plus: sucul de la 1-2 portocale

Pentru decor:

  • frunze de lamaita
  • ciocolata

Mod de preparare: Trifle cu capsune

Spalam capsunile, le rupem coditele si le lasam sa se scurga de apa. Le alegem pe cele mai mari si mai frumoase si le taiem in felii. Pe restul, aproximativ jumatate, le taiem cubulete, le punem intr-un castron, adaugam 1 lingurita zahar brut si cateva frunze de lamaita taiata marunt. Le amestecam usor cu lingura. Le lasam deoparte pana in momentul asamblarii desertului.
Pentru blat:

Mixam albusurile cu un praf de sare pentru 2-3 minute. Adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea ferma. Adaugam migdalele macinate si mixam la viteza mica pana la incorporare, sau folosim un tel tip para. Praful de copt il dizolvam in zeama de lamaie sau portocala, apoi o adaugam la bezea. Amestecam usor, adaugam faina, amestecam usor cu telul, iar la final uleiul. Punem compozitia de blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 25 minute. Lasam sa se raceasca, indepartam hartia de copt, apoi luam paharul in care urmeaza sa montam desertul drept sablon si decupam 2 cercuri. Restul de blat il vom folosi la straturile din interioR.
Pentru crema:

Mixam frisca cu mierea si zaharul pana obtinem consitenta dorita. Adaugam iaurtul si mixam pana la incorporare.
Pentru asamblare:

Punem pe fundul paharului primul cerc decupat din blat. Insiropam usor cu putin suc proaspat de portocala. Peste blat punem o treime din capsunile taiate cubulete. Pe marginea paharului punem felii de capsune si piscoturi sau fursecuri  usor insiropate in sucul de portocala. Peste capsune punem crema, apoi bucati din resturile de blat, insiropam, cubulete de capsune, crema…alternam in straturi pana la marginea paharului, dar sa nu uitam sa imbracam perertii cu felii de capsune. La final, deasupra punem al doilea cerc decupat de blat, insiropam si adaugam cubulete de capsune. Decoram cu frunzulite de lamaita si ciocolata topita. Se da la frigider desertul pentru 1 ora.