Trifle cu căpșuni

Rețeta de Trifle cu căpșuni - Motivele sunt multe: se face fără coacere, e extrem de gustos, are arome diferite și… e atât de ușor de făcut încât și nu om care nu prea se descurcă în bucătărie îi dă de cap. E perfect pentru vară!

Trifle cu căpșuni
Trifle cu căpșuni

Trifle cu căpșuni

Ingrediente:

  1. 350 g căpșuni proaspete
  2.  5 lingurițe zahăr tos
  3.  zahăr pudră
  4.  250 ml smântână dulce/pentru frișcă
  5.  150 g biscuiți/pișcoturi
  6.  200 g mascarpone
  7.  2 linguri miere
  8.  1 esență de vanilie
  9.  1 esență de rom
  10.  zeama de la jumătate de lămâie

Mod de preparare: Trifle cu căpșuni

  •  Pisează 100 g căpșuni cu 2 lingurițe de zahăr. Lasă deoparte. Bate smântâna dulce până obții frișca de o consistență tare. Încorporează niște zahăr pudră (pui în funcție de cât de dulce vrei tu să fie rezultatul).
  •  Bate crema de mascarpone cu esențele, mierea și zeama de la jumătate de lămâie. Bate căpșunile pisate cu jumătate din cantitatea de frișcă.
  •  Căpșunile rămase întregi taie-le în felii egale.
  •  Ia un vas mare rotund, înalt sau vase mai mici, pentru porții individuale și apucă-te de…construit! Un strat de biscuiți sfărâmați/pișcoturi, unul de frișcă, unul de cremă de căpșuni, unul de fructe, unul de mascarpone și tot așa până termini ingredientele.
  •  Se poate mânca imediat, dar cel mai indicat este să îl dai la frigider cel puțin o oră.
     

Pofta buna!