Turtite umplute cu branza

Retete de turtite umplute cu branza Frecam dojdia cu 1 lingurita de zahar pana se lichefieaza. Facem o gropita in centrul fainii, adaugam drojdia si amestecam putin cu o lingura de lemn dupa care adaugam untura, uleiul de masline si treptata apa calduta.

Turtite umplute cu branza
Turtite umplute cu branza

Turtite umplute cu branza

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 25 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata
  • 200-225 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita untura de porc
  • 3 lingurite ulei masline
  • sare
  • 200 g branza feta/telemea

Mod de preparare

Frecam dojdia cu 1 lingurita de zahar pana se lichefieaza. Facem o gropita in centrul fainii, adaugam drojdia si amestecam putin cu o lingura de lemn dupa care adaugam untura, uleiul de masline si treptata apa calduta. Framantam aluatul pana obtinem un aluat eleastic.
La sfarsit adaugam sarea, framantam din nou aluatul pentru cateva minute, dupa care il lasam la dospit intr-un loc cald, ferit de curent, pentru 20-30 minute.
Aluatul NU trebuie sa-si dubleze sau tripleze volumul pentru aceste turtite. Trebuie doar sa inceapa sa creasca astfel incat aluatul sa fie usor de intins in foaie foarte subtire.
Dupa maxim 30 minute, rasturnam aluatul pe masa foarte bine pudrata cu faina si il impartim in bilute egale. Intindem cu facaletul infainat bine fiecare biluta in foi rotunde, cat mai subtiri.
Punem pe una dintre foi branza sfaramata.
Asezam a doua foaie peste branza si sudam bine marginile ambelor foi, astfel incat branza sa nu iasa afara in timpul prajirii.
Presam usor cu mana fiecare turtita obtinuta.
Incingem ulei de arahide/masline/floarea soarelui intr-o tigaie antiaderenta. Cand uleiul este incins incepem sa prajim turtitele, cate una pe rand, pentru 2-3 minute pe fiecare parte.
Le scoatem pe hartie absorbanta si le servim calde calde sau caldute.