Varza acra calita, cu jumari

Varza acra calita, cu jumari - Se pune untura la topit, intr-o tigaie incapatoare, sau un ceaun.Se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa.Varza se scurge bine, se toaca fideluta si daca este prea acra, se mai tine in apa rece 10-20 de minute.

Varza acra calita, cu jumari
Varza acra calita, cu jumari

Varza acra calita, cu jumari

INGREDIENTE

  1. 1 varza acra, mai micuta
  2. 1 ceapa mare
  3. 1 lingura untura de porc
  4. 1/2 lingurita boia de ardei
  5. putin marar uscat
  6. cimbru uscat
  7. piper macinat
  8. 8-10 jumari de porc

Mod de preparare: Varza acra calita, cu jumari

Se pune untura la topit, intr-o tigaie incapatoare, sau un ceaun.
Se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa.
Varza se scurge bine, se toaca fideluta si daca este prea acra, se mai tine in apa rece 10-20 de minute.
Apoi, se scurge bine si se adauga peste ceapa calita. Se amesteca pentru a se patrunde uniform si se lasa la calit aproximativ 30 de minute.
In acest interval de timp se asezoneaza cu condimentele enumerate in lista de ingrediente, dupa gust.
In ultimele 10-12 minute, se adauga jumarile si se amesteca bine printre fasiile de varza.
Servim varza acra calita, cu jumari, alaturi de ardei iute si mamaliguta.