Vinete cu branza, la cuptor

Vinete cu branza, la cuptor - Se spala vinetele, se feliaza, felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare, chilli, cimbrisor, boia de ardei dulce, se amesteca sa fie cuprinse de condimente si se coc in tava in care s-a pus hartie de copt.

Vinete cu branza, la cuptor
Vinete cu branza, la cuptor

Vinete cu branza, la cuptor

Ingrediente:

● 3 vinete potrivite
● 1 rosie mare
● 3 rosii negre
● 1 cana de rosii cherry
● 600 gr branza dulce de vaci inchegata, (are proprietatea de a se topi la temperatura inalta)
● 400 gr sunca Praga
● 100 ml lapte dulce
● 5 oua
● 2 lingurite sare
● 1 lingurita boia de ardei dulce
● 1 lingurita chilli
● 1 lingurita rozmarin
● 1 lingurita cimbrisor
● 400 gr cascaval
 


Mod de preparare: Vinete cu branza, la cuptor

Se spala vinetele, se feliaza, felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare, chilli, cimbrisor, boia de ardei dulce, se amesteca sa fie cuprinse de condimente si se coc in tava in care s-a pus hartie de copt.

Se coc pe ambele parti cam cate cinci minute pentru fiecare parte, se scot si se lasa sa se racoreasca.

Intre timp se unge tava cu unt si se presoara cu faina de grau, asta ca sa nu se lipeasca mancarea de tava, apoi se asaza jumatate din cantitatea de vinete coapte, peste vinete se adauga un strat de rosii, apoi un strat de sunca Praga, iarasi un strat de vinete coapte, se toarna ouale batute cu lapte dulce si putina sare, cascaval; se orneaza cu rosii cherry si rozmarin si se da tava la cuptor pentru circa o ora.

Cand este rumena si frumoasa, este semn ca-i gata, se scoate, se lasa la racoare, se portioneaza si se poate servi.

Pofta buna!