Vinete impanate - Imambaialdi

Vinete impanate - Imambaialdi - Vinetele se curata de coaja din loc in loc. Unde s-a luat coaja, se taie cu cutitul, fara sa ajungem pe partea cealalta. Se pune apa la fiert cu putina sare si in momentul cand fierbe, adaugam vinetele si le lasam zece minute.

Vinete impanate - Imambaialdi
Vinete impanate - Imambaialdi

Vinete impanate - Imambaialdi

INGREDIENTE

  1. 4 buc vinete
  2. 4 buc ceapa
  3. 2 buc morcov
  4. 1 ardei gras rosu
  5. 1/2 telina
  6. 1/4 buc varza
  7. 4 buc rosii (sau o conserva)
  8. 2 capatani usturoi
  9. 50 ml ulei
  10. 1 legatura patrunjel
  11. sare
  12. piper

Mod de preparare: Vinete impanate - Imambaialdi

Vinetele se curata de coaja din loc in loc. Unde s-a luat coaja, se taie cu cutitul, fara sa ajungem pe partea cealalta. 
Se pune apa la fiert cu putina sare si in momentul cand fierbe, adaugam vinetele si le lasam zece minute. 
Se scot, se pun pe un fund inclinat si asezam o greutate pe ele (trebuie sa iasa amareala din ele). 
Tocam ceapa marunt si se caleste in ulei, adaugam morcovul si telina date pe razatoarea mica. 
Apoi varza tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete. Condimentam legumele cu sare si piper. 
Sfat: daca aveti un robot de bucatarie nu ezitati sa-l folositi, chiar daca se toaca marunt. 
Fiecare catel de usturoi (crud, se va lasa toata aroma) se taie in doua si se indeasa in vinete. 
Cu o lingurita indesam si din compozitia de legume in taieturile facute in vinete. 
Vinetele se aseaza intr-o tava unsa cu ulei din belsug. Legumele ramase se aranjeaza pe langa vinete. 
Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se toaca marunt si se adauga in tava peste vinete. 
Acoperim tava cu folie sau capac si se da la cuptor pentru 30 minute. Dupa ce scoatem folia mai lasam ~ 20 minute. 
Servim mancarea rece presarata cu patrunjel verde.