Vinete picante coapte

Reteta de vinete picante coapte Spalam vinetele, le stergem si le taiem in doua pe lungime.

Vinete picante coapte
Vinete picante coapte

Vinete picante coapte

Ingrediente:

  • 4 vinete medii
  • 1 lingura plina oregano
  • 1/2 lingurita fulgi chili
  • cca 2 lingurite sare (pentru pudrat vinetele inainte de coacere)
  • 1 lingurita rasa piper
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Spalam vinetele, le stergem si le taiem in doua pe lungime.
Crestam pulpa fiecarei jumatati de vanata cu varful unui cutit. Mare atentie sa nu taiem si coaja.
Pudram fiecare jumatate de vanata cu cate un sfert de lingurita de sare (ne asiguram ca sarea intra in taieturile facute) si le lasam sa se odihneasca 30-45 minute.
Dupa repaus, stoarcem , cu mare grija, vinetele, astfel incat sa eliminam cat de bine putem apa lasata de acestea.
Tamponam suprafata vinetelor cu hartie absorbanta de bucatarie si le ungem cu cate 1 lingurita de ulei de masline.
Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si o pudram, in locurile unde vom aseza jumatatile de vanata, cu oregano, piper proaspat macinat si fulgii de chili.
Asezam jumatatile de vanata, cu partea taiata in jos, in tava, si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 40 minute sau pana cand s-au inmuiat uniform.
Le scoatem din tava si le servim cu sos de iaurt, vinegreta sau cu putin ulei de masline.