Vită cu sos de piper verde

Reteta de vită cu sos de piper verde Se taie 4 felii de muşchi, de 4.5 cm grosime. Se sărează pe toate părţile. Se lasă la frigider până în momentul preparării. Se scoate muşchiuleţul cu 1 oră înainte de a se prepara.

Vită cu sos de piper verde
Vită cu sos de piper verde

Vită cu sos de piper verde

Ingrediente:

  • 500 g muşchi de vită

Sos de piper verde:

  • 120 ml vin roșu
  • 1 lingură piper verde
  • 0.5 ceapă roşie
  • 1 linguriță sos Worcestershire
  • 1 linguriță făină
  • 1 lingură unt
  • piper verde boabe
  • sare

Mod de preparare

  1. Se taie 4 felii de muşchi, de 4.5 cm grosime. Se sărează pe toate părţile. Se lasă la frigider până în momentul preparării. Se scoate muşchiuleţul cu 1 oră înainte de a se prepara.
  2. Se toacă ceapa mărunt și se călește într-o lingură de unt aproximativ 5 minute.
  3. Se adaugă făina, se amestecă până ce este înglobată în unt şi se prăjeşte 2 minute, până devine uşor rumenă.
  4. Se stinge cu vin, amestecând tot timpul, ca să nu se facă cocoloaşe. Se condimentează cu sos Worcestershire, sare după gust şi piper verde măcinat. Se fierbe 1 minut, până se îngroaşă puţin.
  5. Se strecoară sosul printr-o sită fină.
  6. Sosul strecurat se gustă de sare. Se dă deoparte de pe foc şi se dizolvă în el restul de unt.
  7. Carnea se şterge bine cu serveţele de bucătarie. Se unge fiecare bucată cu ulei.
  8. Se pune o tigaie grill la încins timp de 5 minute, pe foc maxim. Se încinge cuptorul la 200 grade C.
  9. Carnea se frige pe grill timp de 3 minute pe fiecare parte. Se dă la cuptor apoi pentru încă 5 minute.
  10. Se toarnă câte 1/3 din sos pe fiecare bucată. Se pun boabe de piper pe fiecare bucată. Se serveşte imediat.