Vita la cuptor in suc propriu

Ceafa se taie felii groase de 2-3 cm, perpendicular pe fibra. Daca caperele si fileurile de ansoa sunt in sare, le desarati 15 minute in apa rece.

Vita la cuptor in suc propriu
Vita la cuptor in suc propriu

Vita la cuptor in suc propriu

Ingrediente:

  • 500 gr ceafa de vita/manzat
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • cateva ace de rozmarin
  • 1 lingura capere
  • 1 lingurita pasta de ansoa (sau 2 fileuri de ansoa in ulei)
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • piper

Mod de preparare

Ceafa se taie felii groase de 2-3 cm, perpendicular pe fibra. Daca caperele si fileurile de ansoa sunt in sare, le desarati 15 minute in apa rece.
Ceapa se toaca marunt. Deasupra ei se striveste usturoiul. Se toaca fin patrunjelul si rozmarinul. Se pun toate la un loc pe tocator, se adauga si caperele si pasta de ansoa si se toaca totul cu cutitul pana obtinetiun amestec bine maruntit.
Se alege un vas care merge la cuptor suficient de mare incat sa cuprinda carnea pe doua straturi . E preferabil sa fie mai inghesuita carnea decat sa aveti spatiu ramas.
Se unge fundul vasului cu 1 lingura de ulei.
Se aseaza jumatate din feliile de vita in vas, una langa alta. Se presara carnea cu jumatate din tocatura de ceapa. Se aseaza deasupra restul feliilor de vita. Se presara deasupra restul de tocatura.
Se presara putin piper deasupra si se stropeste cu 1 lingura de ulei. Se toarna vinul pe marginea vasului.
Se acopera vasul cu folie sau capac si se da la cuptor, la 150C timp de 2 ore.
Dupa acest timp ridicati folia/capacul si veti vedea ca sucul acopera complet carnea. Dati vasul la cuptor inca 1 ora, de data asta neacoperit. Verificati dupa acest timp sa fie foarte moale carnea, sa se rupa usor cu furculita, altfel o mai lasati la cuptor pana e moale.
Se serveste cu cartofi fierti si patrunjel tocat. Ce ramane se poate pastra la frigider si reincalzi, dar sa fiti atenti sa fie acoperita carnea de sos, altfel se usuca.