Zmeurată

Zmeurată Nimic mai bun ca un pahar de zmeurată răcoritoare, dulce-acrișoară, într-o zi toridă de vară! Fă-o după cea mai ieftină, simplă și delicioasă rețetă, asta.

Zmeurată
Zmeurată
Zmeurată

Zmeurată

Ingrediente:

  • 2 kg zmeură
  •  2 litri vodcă
  •  1 litru apă
  •  1 kg zahăr

Mod de preparare

Alege zmeura, apoi se pune în straturi, intercalată cu zahărul (primul să fie de fructe), într-un borcan mai mare.
Acoperă borcanul cu un tifon şi lasă la macerat 7 zile, la temperatura camerei.
Adaugă cei doi litri de vodcă şi apa. Se lasă două, trei săptămâni, pentru a se impregna cu aroma şi culoarea fructelor, apoi se strecoară lichiorul şi se toarnă în sticle cu filet sau dop de plută.
Zmeurata se consumă la temperatura camerei, ca atare, sau se foloseşte la prepararea cocteilurilor.